Vegan
Eiwitrijk
Duurzaam
Geproduceerd in Duitsland
Spice up your life!
Spice, spice, baby!
Ach Du liebes Würstchen.
Wir lieben Kühe, aber nicht im Burger!
Grill & Chill Cevapcici
Wie Faschiertes, nur besser!
Grill & Chill Cevapcici
Wir lieben Kühe, aber nicht im Burger
Ach Du liebes Würstchen.
Freu‘ Dich wie ein Schnitzel.
Bestellen

Dit vind je wellicht ook lekker:

Bestellen

Sla snel toe bij de Super Summer Sale: 30% korting* duurt nog

dag dagen
uur uur
minuut minuten
seconden
Patrik Baboumian over een vegan dieet

Patrik Baboumian over een vegan dieet

Patrik Baboumian als Ambassador von Greenforce

Hoi lieverds!

Ik ben Patrik Baboumian, ambassadeur van GREENFORCE en vegan strongman. Ik wil je graag door de Veganuary loodsen en je laten zien hoe makkelijk het volgen van een vegan dieet is.

Om te beginnen, misschien een korte inleiding in mijn bekering tot het veganisme:

Ik eet al heel lang geen vlees meer. De overstap van vegetariër naar veganist kwam eigenlijk met mijn zwaargewicht titel in 2011. Ik kwam meer en meer in het publieke oog en wilde menselijkheid tonen: Mensen die vegan leven kunnen ook sterk en ook succesvol sporter zijn. Dus deze aandacht werd het platform voor mijn activisme.

Het is zeer interessant voor de mensen om te zien dat een vegan de sterkste man in Duitsland kan zijn. De aandacht groeide toen ik onderdeel werd van de Netflix-serie "The Game Changers". Dit gaf veganisme in gewichttraining een andere betekenis.

"Hoe was de overgang naar een vegan dieet voor jou en wat was het moeilijkste aan vegan worden?"

Ik denk dat het moeilijkste in die tijd was om de moed te vinden om de eerste stap te zetten. Maar toen ik het aandurfde, viel het allemaal wel mee. De verandering was een proces dat verscheidene maanden in beslag nam. Eerst wilde ik weten wat er precies met mijn lichaam aan de hand was. Als krachtsporter ben je veel met voeding bezig en eet je strikt volgens een dieetplan. Dat veranderde niet zo veel, het vergde niet zo veel discipline.  
 
Dus als je begint met een veganistisch dieet, hou dan rekening met een aanpassingsperiode. Toen ik 10 jaar geleden begon, was een vegan dieet niet zo gemakkelijk. Ik heb soms wekenlang ingrediëntenlijsten gecontroleerd. Tegenwoordig is het iets gemakkelijker omdat veel dingen het etiket "vegan" dragen en de keuze aan vervangingsproducten zeer groot is.

Veganisme is veel meer dan "alleen" je dieet veranderen. Ik begon eerst met het veranderen van mijn eetgewoonten, en toen dat geen probleem meer was, veranderde ik mijn cosmetica en kleding, enz. 

Patrik Baboumian mit Karotte im Mund
Vegane Protein Bowl

"Je hebt de overgang overleefd, welk product heb je het meest gemist?"

Als vegetariër was ik verslaafd aan chocolade. Daarom was het in het begin het moeilijkst om chocolade op te geven. Ik probeerde vegan chocolade tot ik na enkele weken merkte dat de chocoladeverslaving niet meer zo erg was als voorheen. Ik vond dat erg interessant. Ik dacht dat de verslavingsfactor de suiker was. Maar de veronderstelling is dat zuivelproducten op zichzelf verslavend zijn. De melkeiwitten in melk bestaan uit wei-eiwit en caseïne. Caseïne kan gevoelens van geluk veroorzaken wanneer het verteerd wordt. Ik denk dat dat mijn verslavende factor was, dat is waarom ik zoveel chocolade at. Het is hetzelfde met kaas. Ik had een soortgelijk gevoel na de verandering vanwege de verslavende stoffen in melk. Maar voor mij, verdween het volledig na 2-3 weken. Dus blijf sterk, de hunkering zal weggaan. 💪

"Wat zijn je beste tips om succesvol aan een vegan dieet te beginnen?"

Tip #1: Vervang
Het is belangrijk dat de producten die niet meer worden gegeten, worden vervangen. Dus ga voor vervangers, op die manier is de verandering niet zo groot. Ik ben een grote fan van GREENFORCE producten. Zo kan ik toch nog een lekkere hamburger of gehaktballetjes maken als ik daar zin in heb. Linzen, erwten, bonen, enz. bevatten ook veel belangrijke voedingsstoffen en kunnen dienen als een goede vervanger.
 
Tip #2: Eet genoeg
Daarnaast is het belangrijk om voldoende calorieën te eten. Omdat vegan voedsel vaak gezonder is, minder calorieën bevat, maar meer volume en meer vezels. Hierdoor krijg je sneller een voller gevoel. Dus als je niet meer eet dan normaal, kun je afvallen. Dit is goed voor mensen die willen afvallen. Maar als je niet wilt afvallen, moet je zorgen dat je meer eet. Als je minder tijd hebt, probeer dan smoothies of shakes. Ze smaken echt heerlijk en zijn ook vullend.
 
Tip #3: Maak het jezelf niet te moeilijk
Veel mensen nemen in het begin te veel hooi op hun vork en willen niet alleen veganist worden maar ook "raw foodist" - dat is te veel verandering in een korte tijd. Mensen die het zichzelf in het begin te moeilijk maken, falen vaak na een paar weken. Neem de druk weg, maak het zo makkelijk mogelijk. Als je een fout maakt en iets eet dat niet veganistisch is, straf jezelf dan niet. Accepteer het gewoon en begin de volgende dag opnieuw.

Patrik Baboumian über die vegane Ernährung: "You can do it!"

YOU CAN DO IT!
Ik geloof in je en wens je veel plezier met een gezondere levensstijl..
 
Stay Vegan-Strong,
 
Patrik